Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kirándulás az Agórába

Tanulmányi kirándulás az Agóra Tudományos Élményközpontba

 

A természettudományi munkaközösség tagjai egy ideje tervezik, hogy iskolai szinten is lehetővé tegyék a diákoknak az Agórába való ellátogatást, melynek célja a gyerekek érdeklődésének felkeltése a természettudományok iránt.

Szeptember 21-én reggel vonattal utaztunk Debrecenbe. A nagy létszámra (55 fő) való tekintettel két csoportra bontva, egymást váltva vettünk részt két programegységen, majd ismét egyesült a csapat.

· A planetáriumban megtekinthettük a „Satelix”című bemutatót, mellyel a műholdakról kaptunk részletes tájékoztatást. Az audiovizuális eszközöknek köszönhetően olyan volt, mintha valóban a világűrben járnánk.

· Az interaktív térben kipróbálhattuk a kihelyezett szemléltetőeszközöket. Jó volt látni, hogy a gyerekek milyen lelkesedéssel, izgatottsággal próbálták ki a „játékokat”, melyek mindegyike valamilyen fizikai törvényszerűségen alapul. Mosollyal az arcukon járták végig a lehetőségeket, a számukra legtetszetősebbeket akár többször is.

· Végül az előadóteremben a bűvészkedés illúziójáról, történetéről hallgattunk meg egy előadást, némi trükkel (s azok matematikai hátterével) fűszerezve.

Mivel az agórai programot követően még volt némi időnk az indulásig, azt arra fordítottuk, hogy a diákokat bevittük a Debreceni Egyetem főépületébe, ahol igencsak magával ragadta őket az ódon épület szépsége.

A diákjaink rendkívüli fegyelmezettséggel vettek részt a programon, így mindenki sok élménnyel gazdagodva tért haza.

Bíróné Katona Szilvia

GALÉRIA