Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kölcsey sor- és váltóverseny

Kölcsey sor- és váltóverseny Nyíradonyban

 

A nyíradonyi Kölcsey Ferenc Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 2024. január 12-én sor- és váltóversenyt rendezett a város vonzáskörzetében lévő általános iskolák 7-8. évfolyamos tanulói számára. Az eseményt Nyíradony Város polgármestere, Tasó Béla nyitotta meg a nyíradonyi Harangi Imre Rendezvénycsarnok küzdőterén.

A 10 fős csapatok játékos feladatok során mérhették össze ügyességüket, állóképességüket, s nem utolsó sorban remekül szórakozhattak. A versenyfeladatok összeállítása és levezénylése Csiszár Antal Sándor és felesége, Csiszár Antal Sándorné testnevelők munkáját és szakértelmét dicsérik, akik több mint 40 éves pályafutásuk során számtalan alkalommal szerveztek már hasonlót.

A találkozón a következő dobogós eredmények születtek:

1. helyezett: Kölcsey Ferenc Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium csapata (Nyíradony)

2. helyezett: Csuha Antal Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola csapata (Nagyhalász)

3. helyezett: Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata (Nyíradony)

A vetélkedőt követően a Kölcsey-s diákok ízelítőt adtak az intézmény középiskolai képzéseiből. A közszolgálati technikus tanulók a rendészeti képzésbe engedtek bepillantást: alaki és szituációs gyakorlatokat mutattak be, valamint önvédelmi bemutatót tartottak. Felkészítőjük és egyben oktatójuk, Karácsony János törzszászlós volt.

A Magyar Honvédség képviseletében Perge János százados és Szántó Lajos főtörzsőrmester is megtisztelték az eseményt jelenlétükkel. Vezényletük alatt honvéd kadét tanulóink terepmintás egyenruhájukba bújtak, s alaki gyakorlatot, valamint elsősegélynyújtási bemutatót tartottak.

A találkozó a gyerekek és a felnőttek számára is nagy élmény volt, így reménység szerint a következő tanévben is megrendezésre kerül.

GALÉRIA